Фейсбук Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) подкрепя обмисляната от служебния кабинет идея

...
Фейсбук
Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) подкрепя обмисляната от служебния кабинет идея
Коментари Харесай

БХРА: Кабинетът да предложи сериозни стимули за ваксинация, за да избегнем нови тежки затваряния на бизнеси през есента

 Фейсбук Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) подкрепя премисляната от служебния кабинет концепция да се предложат тласъци за имунизиране, с цел да се ускори имунизационния развой.

Средствата, които биха вложени в сходна акция като тласъци – в границите на от 50 до 300 лв. на човек, който реши да се имунизира занапред, ще бъдат спестени от ограниченията, които съгласно здравните специалисти ще се наложат и през тази зима – затваряне на бизнеси, нови ограничения за обществена отдалеченост и така нататък

Парите, с които страната би компенсирала затворени бизнеси още веднъж биха били доста повече в съпоставяне със тласъците за имунизация, в случай че бъдат планувани такива, акцентират от БХРА.

От БХРА приканват тласъците да са съществени, с цел да има резултат от тях. Например да се предложат парични тласъци в размер от 50 до 300 лв., като тези, които изявят предпочитание да се имунизират незабавно след оповестяване на мярката, в границите на първите двадесет дни за получат 300 лв.. За идващите 10 дни да има 250 лв., за тези през 10 дни надлежно 200, 150, 100 и 50 лв..

Като акцията може да бъде лимитирана във времето – за два месеца, тъй че да изпреварим предстоящата нова вълна на вируса през есента, предложи ръководителят на БХРА Георги Щерев. Тези средства могат да се употребяват за лятна почивка да вземем за пример, а 600 лв. за едно семейство са сериозен бюджет за отмора, от време на време и повече, в сравнение с те самите могат да отделят.

Освен парични суми може да се приложи образуване на томболи с предметни награди – тв приемници, перални, коли, ваканционни пакети, както се прави и в други страни да вземем за пример. Държавата може да сътвори специфичен фонд, в който да набира тези предметни награди от компании и частни лица за образуване на томболата.

От национално показаната организация с 36 районни структури приканват и своите членове – хотелиери, притежатели на заведения и уредници на туристически услуги, също да подтикват чиновниците си, които изявят предпочитание да се имунизират.

Това може да стане посредством разнообразни бонуси, избрани от самите притежатели, изясни ръководителят на БХРА Георги Щерев. Един от тях може да е гратис разпределяне на карти от Партньорската стратегия на БХРА на тези чиновници, които се ваксинират.

Партньорската стратегия включва стотици обекти, от които притежателите на карти употребяват отстъпки до 50 на 100 от цените на продуктите или цената на услугите.

Освен ваканции в места за настаняване и визити на хотели и заведения за хранене, притежателите на картите могат да пазарят с понижение от магазини за хранителни артикули и техника, да зареждат бензин на преференциални цени и да се възползват от редица други преференциални оферти. Анализът на БХРА демонстрира, че посредством отстъпките, заложени в картите от програмата едно домакинство може да спести по 70-80 лв. от фамилния си бюджет на месец.

Едни и същи ограничения, пораждат едни и същи дейности и стана ясно, че макар апелите на предходния кабинет, на служебното държавно управление и на всички политически сили и водачи, България е една от европейските страни, в които хората имат минимален интерес и блян към имунизация.

Вече е ясно, че главната група искащи към този момент са почнали или приключили имунизационния развой. В момента изтича периода на стотици хиляди дози от имунизациите, които са закупени от страната за имунизация на популацията.

Световният опит демонстрира, че при имунизиране на над 70 на 100 от популацията на даден район смъртността от COVID-19 намалява до равнища по-ниски от тези от сезонния грип. Ясно е, че посредством санкции, ограничавания и забрани нежелаещите да се имунизират няма да бъдат уверени.

Затова от БХРА неколкократно предложиха и въвеждането на парични тласъци за ваксиниращите се, които да могат да бъдат употребявани за почивка у нас, сходно на програмата за почивки на деца и възпитаници. По този метод освен ще бъде подтикван процесът на имунизация, само че и ще бъде подкрепят от страната най-засегнатия от рецесията бизнес – туристическия.

От БХРА напомнят, че хотелиерският бранш бе единственият, който не получи държавна помощ за това, че бе оставен сякаш да работи, само че при такива условия, които не позволяваха привличане на клиенти и действително хотелите бяха без работа над половин година, само че без да получат съответните компенсации, както това бе сторено за заведения, заводи и други затворени предприятия.

Според БХРА всеобщата имунизация би помогнала за по-бързото връщане към естествения живот, тъй че от организацията изцяло поддържат концепцията на служебния министър председател Стефан Янев за тласъци за имунизация – ваучери за отмора, томболи, спомагателни привилегии без обаче да се нарушават по никакъв метод или лимитират правата на неимунизираните.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР